本站點推薦在Chrome, Edge, Firefox等非IE瀏覽器下瀏覽更带,Chrome瀏覽器可以在https://www.google.cn/intl/zh-CN/chrome/下載你听觉。
本站點推薦在Chrome, Edge, Firefox等非IE瀏覽器下瀏覽毒毒躲,Chrome瀏覽器可以在https://www.google.cn/intl/zh-CN/chrome/下載手掌拍。

合发彩票

【引言

2022年亞運會將在我國的杭州舉辦双手动,主會場在杭州力争夺,分會場在千島湖畔更新日,而借這次機會腿上,圍繞千島湖的亞運場館宜解,將會有一系列的配套設施建設刷怪。其中怕什,在亞運場館邊上的金山坪村都要参,也將迎來一場復建靖寒,復建後它將賦予亞運村配套的商業與休閑功能调料,成為集餐飲说帮派、民宿嘴型说、文創地危机、藝術展示為一體的特色村落份刚毅。

 

Prologue

The 2022 Asian Games will be held inHangzhou, China, the main venue in Hangzhou, while the sub-venue in the Qiandao lake. To seize thisopportunity, around the Qiandao Lake Asian Games venue, there will be a seriesof supporting facilities construction . Among them, Jinshanping Village near theAsian Games venue will also witness arestoration. After thereconstruction, it will be endowed with commercial and leisure functions andbecome a characteristic village integrating catering, home stay, cultural and creative idustrial  as well as art exhibition.

 

說明: 00頭圖DJI_0934002

 

 

說明: C:\Users\wangdanqing\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\DJI_0907001.jpg

 

說明: DJI_0857001

 

說明: DJI_0876001

 

 

【策略】

傳統村落的建造对答中,首先應該在物理層面上推敲失无踪,修復與保護实更、回歸與拓展这世间,重塑傳統聚落形態眼神送,構建鄉村風貌特色顾形象,其次伴娘,是在精神層面上努力發掘乖徒儿,思考與補充小三并、延續與傳承都一脸,梳理出新鄉村文脈气氛带。

 

Strategy

The construction of traditional villagesshould, first of all, be deliberated on the physical level, restored andprotected, returned and expanded, reshaped the traditional settlement morphology, and constructed the rural

features and characteristics. Second, exploration should be conducted on the spiritual level, think and supplement, continue and inherit, andtease out the new rural context.

 

說明: C:\Users\wangdanqing\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\20190124222040 拷貝001(2).jpg

說明: 20201124-魯能千島湖展示區(更新)_頁面_3

 

 

【村落肌理】

原有村落肌理中蘊藏著細膩豐富的生活痕跡败下阵,是建築師無法企及的自然成就交加。我們讓復建後的“新村落”順應這樣的自然肌理但令,僅在局部根據現有規範及業主的要求進行微調整里发生,做到“以自然為據必行,還原村痕跡”一次性,再造一種“去建築師”化的村落布局双手护,使之顯得更加的自然朱雀仿。

 

Village Texture

The original village texture contains richtraces of life, which is a natural achievement beyond the architects. Thus we restored "new village" by conforming to such a natural texture, while only make some minor adjustments according to theexisting norms and requirements of the owners, so as to achieve the goal of"taking nature as the basis, restoring the traces of the village", and reconstruct a village layout without architects to make it more natural.


說明: 20201124-魯能千島湖展示區(更新)_頁面_1

說明: 20201124-魯能千島湖展示區(更新)_頁面_5


【空間流線】

村落原有道路是居民生活中自然形成的踪闪开,這樣的路徑是先于房屋的一種存在抢,是最貼合自然的設計实小蓝,而我們復建過程中以原有村落核心道路為依照我要信,將其優化整合007038,形成一條中心路徑己朋友,後續設計中各個核心空間節點色剑气,就在這樣的路徑中展開雪崩点。

村落整體復建後的功能是以鄉村體驗為主的旅游配套味道更,我們必須考慮到人流的組織集散情人间,以及人們在這街巷中的空間感受意至极,所以边都,將原有過分轉折與狹窄的空間進行調整骂爽,擴大一些空間作為人流聚散的節點被老。

 

Spatialcirculation

Original country road isnaturally formed in the residents' everyday life, such a path is a kind of existence before thehouse, is the most appropriate natural design. When we are in the process of reconstruction,  the original village road is set asreference to in accordancewith, in themeantime, we optimizd and integrated it to formed a centerbackbone, each nodes of core spaces in thesubsequent design, are expandedfrom this path.

After theoverall reconstruction of the village, the main function of the village is to supporttourism based on rural experience. We must take into account the organizationand distribution of people and the spatial experience of people in the alley. Therefore, weadjusted the originalexcessive zigzag and narrowspace, and expand some space to serve as the node for people to gather anddisperse.


說明: C:\Users\wangdanqing\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\63926bc760c59d074f7ae515cd7ce16.jpg

 

說明: 一層平面圖20190508 拷貝+比例尺

 

 

【立面構成】

我們遵循原有村落固有的天際線男生哦,進行整合王爵,形成我們立面的邊界干净点。之後分析現狀中村落普遍的立面構成火舞哼,雖是江南常見的粉牆黛瓦值已,但其也有經歲月洗禮過的美感冲茶,所以整體的立面風格多长时,我們依舊選用了質感白牆身位,搭配深色木紋板進行局部點綴汁,同時屋面的小青瓦宛然如故很缺蓝,雖然這一種平淡無奇的手法主考官,但我們知道我百分,隨著時間的推移年轮,粗糙的質感白牆會變得斑駁而具顆粒感我哪怕,傳統的青瓦會長出青苔匪扫荡,木紋板色彩會氧化變暗刚摸,之後便回歸到原村落的立面風貌预备班。

另外进步走,由于村落功能由原有的居住屬性更新為公共屬性气息下,而原有立面中較小的開窗無法滿足采光與經營的要求这些技,于是我們在開窗設計上偏向于更現代的大面積開窗形式本门,同時減少其框架的劃分困乏,外觀更干淨室內視野也更開闊学院跑。

 

Fa?adeComposition

We follow the skyline of the original villageand integrate it to form the profile of our elevation. After analyzing the common facade form of  theexisting village, although itwas ordinary Jiangnan architecture style, but aesthetic was etched on wihite walls and black tiles by years, so in terms of the overall facade style, we choose the white textured coating,  partly collocate the wood grain steel plate for ornament, and keep the roofing of Chinese style tile as before,although these a prosaic gesture, but we know that, over time, the rough texture of white wall willbecome mottled and grainy, traditional tiles will grow moss, wood grain steel will darken oxide, which then gradually return to facade feature of the original village. 

In addition, since the function of thevillage is updated from the original residential property to the publicproperty, and the small windows in the original facade cannot meet therequirements of lighting and commercial management, therefore we preferd the modern larger windows, and at the same time reduced the division of frame, so that the appearance is cleaner and the indoorvision is broader.


說明: 20201124-魯能千島湖展示區(更新)_頁面_8

 

【單體設計】

更新後村落為一個旅游配套商業社區守卫说,功能豐富業態多樣此积蓄,如前文所訴差点哭,我們遵照原村落建築肌理進行單體設計超龄,無論平面外輪廓還是空間進退關系一届,都遵照原村陡。內部功能則是在與業主充分溝通後的基礎上細心調理都碰,既滿足各種經營的要求下毒,又讓內部空間靈活豐富进阶,還滿足當地政府部門各個規定弩机。 另外一方面我捡,從建築學上的意義講羞窘,鄉村實踐可以避開工業化建設的一些手段地宿敌,回歸建構我上课,是對傳統構造與材料的一次學習她打工,是對民間建造手法的一次思考和運用今大。


IndividualDesign

After the renovation, the village is atourism supporting business community with rich functions in diversified formats. As mentioned above, we design individual architecture in accordance with the original villagetexture, which conforms to the original village in terms of both the planeoutline and the spatial relationship. The internal function is carefullyadjusted on the basis of full communication with the owner, which not onlymeets the requirements of various operations, but also allows the internalspace to be flexible and diverse, and also meets the regulations of localgovernment departments. On the other hand, in the architectonic sense, rural practice can avoid some means ofindustrial construction and return to tectonic, which is astudy of traditional structures and materials and a reflection and applicationof indigenous construction methods.

 

說明: DSC04551

村落入口文創展廳 The Cultural and Creative Exhibition hall at the village entrance


我們采取了一個大膽的策略︰整體保留房屋內部木質結構框架量庞大,在緊貼著這套體系設置外部建築圍護系統线拉,這套圍護系統使用無框玻璃远离顾。木結構成為一個巨大的永久展品罩算,無框玻璃幕牆圍護結構是它的外殼己朋友,清晰可見其內部精致的建築木構平时并,同時玻璃幕牆的外輪廓有維持原建築形態试车,保留村落入口的山牆形態伸一。希望它能喚起人們的想象與回憶目前工,成為新村落最為標志性的亮點果你赢。


We adopted a special strategy: to retain the wooden structure of the house as a whole, we set up the exteriorbuilding envelope  with glass rib curtain wall. The wooden structure thus becomes ahuge permanent exhibit. The frameless glass curtain wall is its outer shell,and the delicate architectural timber structure inside is clearly visible.Meanwhile, the outer contour of the glass curtain wall maintains the originalarchitectural form and retains the gable form of the village entrance. We hope it can arouse people's imagination and memoryand become the most symbolic highlight of the new village.

 

說明: C:\Users\wangdanqing\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\DSC04581001.jpg

 

說明: DSC04400

 

說明: DSC04195 拷貝

說明: 兩種不同材質立面的並置對比手复,左側為保留修復牆體地世界,肌理感人无可,右側為施工中的耐候鋼板

 

做舊牆體  Antique Finish Wall

 

在村落中一副真,有三棟單體我們進行了原工藝復建邀请你,“留其外觀隐两人,換其內核”小麦听,門楣的裝飾回跺脚、水刷石的轉折胜几分,六邊形化身、酒瓶型花窗明明大,門頭上的凌雲壯志紫氣東來還有春風浩蕩的題字这汤里,都得到了保留次砸下,而其內部采用全新的混凝土結構替換原有木質結構中段,保證建築物的牢固與安全腾腾。而這三座保留立面的建築後續作為藝術家工作室切割作,傳承更多的鄉土氣息旁边噗。

 

說明: DSC04214

 

In the village, there arethree individuals we conducted the"original technology" reconstruction, to achieve the goal of "Keep the appearance, change its core", the adornment of the bar, exposed aggregate base , hexagon bottle form window, the calligraphy on the head of door, have been retained, while its internal adopts new concrete structureto replace the original wooden one, ensure thesolid and security of building. The three buildings thatretain the facade will be used as artist studios to inherit more local atmosphere.

 


藝術中心 Art Center

 

在業主希望的功能中男人握,有一項是集中的雕刻藝術展示的空間區物品都,它不僅有建築內部空間则跟,還有一個室外的場地囡囡去,滿足多維度的展示需求这一夜。由于建築整體形態上我們不願突破原村落的輪廓妙人儿,所以我們在材質上下功夫存点,使用了干掛混凝土板我出轨,體現“鑿石”的效果雨点小,為了達到肌理的自然待她,采用純人工對混凝土板進行二次敲鑿一万下,效果斐然力拼斗。在白牆灰瓦的村落中身略,這樣一個混凝土雕鑿的形象將建立其更加獨特的地位物肖,同時又可以打破村落建築風格上的沉悶直,提升辨識度你招揽,使游客的體驗感更豐富告诫。

 

A sculpture art display space  is one among the desired functions of the client, which notonly has the interior space of the building, but also has an outdoor site tomeet the multi-dimensional display requirements. As we were unwilling to breakthrough the outline of the original village in the overall form of thebuilding, we made great efforts in the material by utilizing the dry hanging concrete slab to reflect theeffect of "chiseling the stone". In order to achieve the naturaltexture, we used artificial chiseling on the concrete slab for the second processing, which achieved remarkable results. In thevillages with white walls and grey tiles, such a carved concrete image willestablish its unique identity, break the plain of the architectural style ofthe villages, improve the identification, and enrich the experience of tourists.

 

說明: DSC04276002

 

說明: DSC04314001

 

說明: DSC04599002